Cultura Brâncovenească în context european

Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus găzduiește în perioada 22-24 septembrie Simpozionul „Cultura brâncovenească în contextul culturii europene”. Manifestarea este organizată de Arhiepiscopia Sibiului, Secretariatul de Stat pentru Culte și Muzeul Național Militar „Regele Ferdinand I”.

Sunt prezenți la Sâmbăta de sus directorul Muzeului Militar „Regele Ferdinand I”, comandorul conf. univ. dr. Olimpiu Manuel Glodarenco, prof. univ. dr. Jipa Rotaru de la Academia Oamenilor de Știință din România, academicianul Constantinj Bălăceanu Stolnici, academicianul Dan Berindei, prof. univ. dr. Gheorghe Anghelescu și alți invitați de la universitățile, muzeele și centrele de cercetare din toată țara.

Simpozionul a fost precedat de un Te Deum, oficiat de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului în paraclisul mănăstirii, fiind prezenți invitații la eveniment, obștea monahală și credincioși.

Lucrările au fost deschise de cuvântul IPS Mitropolit Laurențiu, care a binecuvântat participanții la manifestarea academică și a vorbit despre martiraj, ca un act de totală închinare a vieții lui Dumnezeu.

Au urmat mesajele reprezentanților instituțiilor care organizează evenimentul academic.

În cadrul manifestării, IPS Mitropolit Laurențiu a primit din partea Universității „Spiru Haret”, filiala Râmnicu Vâlcea, o Diplomă de Excelență, iar participanții au primit diplome de onoare din partea organizatorilor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…