Cu cât ne apropiem mai mult de Hristos, cu atât ne vom vedea sărăcia duhovnicească – Pr. Zaharia Zaharou

„Dacă ne îngrijim neîncetat să ne îmbunătățim legătura cu Dumnezeu, dinlăuntrul nostru va izvorî o adâncă pocăință, căci, cu cât ne apropiem mai mult de Hristos, cu atât mai limpede ne vom vedea sărăcia duhovnicească”, a spus miercuri la Deva Părintele Zaharia Zaharou de la Mănăstirea „Sf. Ioan Botezătorul” din Essex, Anglia.

Renumitul duhovnic a susţinut o conferinţă, intitulată „Pocăința – reînnoirea suflării de viață în inima omului”, în Sala „Spiru Haret” a Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara din Deva.

Din auditoriu a făcut parte şi Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei.

În timpul întâlnirii, Părintele Zaharia Zaharou a vorbit despre pocăință şi a subliniat că acest proces duhovnicesc începe atunci când omul se învoiește să-și deschidă chiar și numai puțin inima către Dumnezeu, adică atunci când primește un gând smerit de credință.

„Oricât de adânc ar fi întunericul prăpastiei păcatului în care s-a afundat, mai devreme sau mai târziu, va veni clipa când omul nu va mai putea ocoli problema veșniciei. Scopul nostru este să stabilim o legătură tainică cu Mântuitorul nostru în viața aceasta, căci această legătură va continua și în viața de dincolo”, a spus Părintele Zaharia Zaharou.

În partea a doua a conferinţei, Părintele Arhimandrit Zaharia a răspuns întrebărilor adresate de public, scrie Episcopia Devei.

Părintele este unul dintre cei mai profunzi trăitori și mărturisitori contemporani ai credinței ortodoxe. Este ucenicul Părintelui Sofronie Saharov care, la rândul său, a fost ucenic al Sfântului Siluan Athonitul.

Foto Credit: Episcopia Devei

Comentarii Facebook


Știri recente