Cruce sfinţită în Munţii Călimani

Pe Vârful Piatra Orban din Munții Călimani, Mitropolitul Clujului a sfințit joi, 2 octombrie 2014, o cruce monument, înaltă de 15 metri. Aceasta a fost ridicată la inițiativa inginerului silvic George Vlad și cu sprijinul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. La eveniment au participat: prefectul Ioan Țintean, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan și protopopii Becleanului și Bistriței, părintele Doru Zinveliu și părintele Alexandru Vidican.

„În prezența autorităților locale și județene, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, însoțit de părinții consilieri Cristian Baciu și Claudiu Grama, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de sfințire, rostind un cuvânt de învățătură despre semnul crucii și i-a îndemnat pe cei prezenți de a fi mai buni, până la jertfa crucii pe Altarul bisericii. Crucea va străjui Munții Călimani și Lacul Colibița cu nădejdea că privnind-o, poate fi un semn de biruință și ocrotire a oamenilor și a locului”, a declarat protopopul de Bistrița, părintele Alexandru Vidican.

Vârful Piatra lui Orban și Vârful Calu sunt bornele naturale ale Văii Repedea, arie protejată de interes național situată pe teritoriul comunei Bistrița Bârgăului. Crucea de la poarta Călimanilor, cu tot cu postamentul de beton, are o înălțime de 15 metri și este iluminată cu leduri prin intermediul unor panouri solare amplasate în apropiere. De la baza crucii ridicate pe Vârful Piatra lui Orban, aflat la altitudinea de 1.462 de metri în masivul Călimanilor, poate fi admirată întreaga panoramă a depresiunii Colibița.

Comentarii Facebook


Știri recente