Crosul sportiv Campionii Bucuriei la Pitești

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a organizat astăzi, 12 mai 2014, prima etapă din anul 2014 a crosului sportiv Campionii Bucuriei. Competiția s-a desfășurat în municipiul Pitești și a adunat la start peste 700 de copii proveniți din școlile generale ale orașului. În competiție s-au înscris și persoane cu vârste între 57 și 79 de ani.

După cum informează eparhiaargesului.ro, evenimentul s-a desfășurat în prezența și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic.

Ca și anul trecut, locuitorii municipiului Pitești s-au bucurat de prezența unor mari campioni ai sportului românesc. Au fost de față: Helmuth Duckadam, eroul din 1986 de la Sevilia, Mihai Covaliu, antrenor al Lotului Național de Scrimă și președinte al Federației Române de Scrimă, și Alina Dumitru, campioană olimpică și mondială la judo. Startul competiției a fost dat de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic la Palatul Copiilor, aflat în pădurea Trivale. Distanța parcursă până la Biserica Domnească Sfântul Mc. Gheorghe a fost de aproximativ 2 km. Într-un cadru special amenajat, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a oferit copiilor: medalii, diplome și premii în bani. De asemenea fiecare participant a primit gratuit un tricou inscripționat cu sigla Eparhiei.

Evenimentul sportiv desfășurat astăzi în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, a fost organizat prin implicarea directă a părintelui consilier Caliopie Cristian Ichim, coordonator al proiectului general „Campionii Bucuriei. De asemenea în buna desfășurare a acestor activități sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare parohie.

Crosul sportiv Campionii Bucuriei va continua și în celelalte protoierii ale Eparhiei, următoarea etapă urmând a se organiza vineri, 16 mai, în orașul Mioveni.

Finaliștii din fiecare protoierie se vor întrece în competiția finală care se va organiza la Curtea de Argeș în data de 26 septembrie, ziua de cinstire a Sf. Neagoe Vodă Basarab.

Comentarii Facebook


Știri recente