Crosul sportiv Campionii Bucuriei în orașul Costești

În prima zi a manifestărilor dedicate cinstirii Sfântului Neagoe Vodă Basarab, în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a fost organizată a treia etapă a crosului sportiv”Campionii Bucuriei”, după cum ne-a precizat Pr. Necula Ciprian.

Competiția s-a desfășurat în orașul Costești, situat în sudul județului Argeș și a adunat peste 200 de copii din clasele V-VIII. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic a dat startul participanților care au alergat 1500 m până la sediul protoieriei Costești unde s-a organizat festivitatea de premiere. La acest frumos eveniment sportiv au participat doi mari campioni ai sportului românesc: Mihai Covaliu, președintele Federației Române de Scrimă și Ana Maria Brânză, medaliată la campionatele europene, mondiale și la jocurile olimpice de scrimă.

Au fost de față reprezentanți ai primăriei locale și dascăli din școlile orașului Costești.

Mâine în municipiul Pitești se va organiza a patra etapă a crosului sportiv „Campionii Bucuriei”, unde sunt așteptați să participe peste 550 de copii din școlile generale ale orașului.

Manifestările dedicate cinstirii Sfântului Neagoe Vodă Basarab stau astfel sub semnul diversității, scopul fiind acela de a se promova pentru toate categoriile de vârstă importanța evenimentului pe care Eparhia Argeșului și Muscelului l-a trăit în ziua de 26 septembrie 2009, când s-a făcut proclamarea locală a canonizării sfinților Neagoe Vodă Basarab, Mitr. Iachint de Vicina și Cuv. Ioanichie cel Nou de la Muscel, dar și ridicarea Eparhiei la treapta de Arhiepiscopie și a ierarhului ei la demnitatea de Arhiepiscop.

Comentarii Facebook


Știri recente