Credinţa şi ştiinţa îşi dau mâna: Arhiepiscopia Dunării de Jos sprijină echipa de robotică Thobor

Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos s-a întâlnit luni, 29 aprilie 2019, cu echipa de robotică a Colegiului Național „Calistrat Hogaș” din municipiul Tecuci.

De-a lungul timpului, eparhia a sprijinit financiar echipa de robotică care a obținut numeroase premii naționale.

În semn de recunoștință, la sediul protoieriei Tecuci, tinerii informaticieni au realizat o demonstrație cu robotul participant la ultimul concurs.

Ei au mulţumit pentru sprijinul acordat și au promis că vor continua să aibă rezultate foarte bune în competițiile ce vor urma.

La rândul său, Arhiepiscopul Casian le-a promis tinerilor informaticieni că le va fi alături şi în activităţile viitoare.

„Echipa (Thobor – n.r.) va rămâne permanent sub oblăduirea Centrului nostru eparhial, nu doar pentru acum, ci şi în viitor, deoarece au performaneţe mari pe plan naţional şi eu le doresc o performnanţă şi mai mare pe plan internaţional, pentru a arăta că România este loc de cercetare mai mult decât oriunde în străinătate”, a declarat Înaltpreasfinţia Sa.

Premii pentru olimpici

De asemenea, la finalul Sfintei Liturghii oficiată la Tecuci cu prilejul ocrotitorului oraşului – Sf. Gheorghe, au fost premiaţi un număr de 25 de elevi, participanţi la diverse concursuri, olimpiade judeţene şi naţionale.

Pe lângă premiile în bani, tinerii au primit şi daruri de carte, icoane şi le-a fost înmânată solemn, pe soleea catedralei tecucene, Diploma „Tinereţe şi credinţă“ a Arhiepiscopiei Dunării de Jos, a declarat pentru Agenţia de ştiri Basilica pr. Rareş Bucur de la Centrul Eparhial.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente