Credincioșii unei parohii din Austria au descoperit monumentele referitoare la istoria României din Viena

Credincioșii parohiei românești din Krems an der Donau au participat sâmbătă la un tur ghidat prin Viena, al cărui traseu a inclus obiective turistice și monumente referitoare la istoria României din capitala Austriei.

Organizat sub denumirea „Viena neștiută. La pas, pe urmele românilor” turul a fost susținut de pr. Cezar Marksteiner-Ungureanu.

Printre obiectivele prezentate în cadrul turului s-au numărat: Crucea moldavă, ridicată în 1683, Bustul lui Șerban Cantacuzino și  tabloul religios de secol 15 care îl înfățișează pe Vlad Țepeș.

„«Viena neștiută. La pas, pe urmele românilor» reprezintă o șansă unică de explorare a punctelor de intersecție dintre istoria, cultura și spiritualitatea românească și cele vieneze”, a transmis pr. Cezar Marksteiner-Ungureanu, potrivit site-ului Mitropoliei Germaniei.

Un tur similar va fi organizat în data de 27 iulie.

Din punct de vedere istoric, capitala Austriei, Viena, a avut un rol formator important în viața a numeroase personalități politice și de cultură din istoria României, printre care: Titu Maiorescu, Ciprian Porumbescu, George Enescu și Mihai Eminescu.

Foto credit: Mitropolia Germaniei, Europei Centrale și de Nord


Știri recente