Credincioșii din localitatea Mănăstirea Cașin se pregătesc de sărbătoare

Duminică, 24 mai, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim va oficia slujba de sfințire a bisericii închinate Praznicului Bunei-Vestiri și Sf. Cuvios Simeon Noul Teolog, din localitatea Mănăstirea Cașin, Protopopiatul Onești, potrivit epr.ro.

Potrivit pisaniei înscrise la intrarea în lăcașul de cult, inițiativa ridicării unei noi biserici în această străveche vatră mioritică, a aparținut credincioșilor din comunitatea aşezată în jurul fostei chinovii ridicată de domnitorul Gheorghe Ştefan, cu hramul Sf. Arhangheli Mihail și Gavril, care au dorit să-și înscrie numele lor în rândul ctitorilor de locașuri sfinte. IPS Arhiepiscop Eftimie (+ 2014), cunoscându-le abnegaţia, a dat binecuvântare să se întemeieze o nouă parohie, rânduind pe părintele Ioan Bârgăoanu să le fie păstor sufletesc şi să desăvârşească nobila lor dorinţă.

În a 11-a zi a lui Cireşar, din anul 2000, în Duminica a VII-a după Paști, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, la acea vreme Arhiereu Vicar al Episcopiei Romanului, a așezat piatra unghiulară în locul unde avea să se înalțe o nouă „Poartă a Cerului” spre slava lui Dumnezeu.

În timpul zidirii bisericii s-au mai adăugat şi Paraclisul cu hramul Sf. M. Mc. Ecaterina și Sf. Arhidiacon Ștefan, Așezământul social-caritabil „Sf. Antipa de la Calapodești”, o clopotniță şi un Aghiasmatar care întregesc armonios noul ansamblu eclesial.

Cu prilejul sfințirii sfântului lăcaș, va fi adusă de la Catedrala arhiepiscopală din Roman, racla cu sfinte moaște, între care se regăsește și o părticică din moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei.

Comentarii Facebook


Știri recente