Credincioșii craioveni își vor sărbători Ocrotitorul

Câteva mii de credincioși sunt așteptați să participe și anul acesta la sărbătoarea Ocrotitorului spiritual al municipiului Craiova și al Catedralei mitropolitane, Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.

După cum a precizat Gheorghe Cioiu, momentele liturgice dedicate evenimentului vor debuta vineri, 25 octombrie 2013, ora 17.00, în ajunul praznicului, cu slujba Vecerniei unită cu Litia, urmată de tradiționala procesiune pe străzile centrale ale orașului cu racla în care se află moaștele Sfinților Nifon, Tatiana, Serghie și Vah. La întoarcerea din procesiune, racla cu Sfintele Moaște va fi așezată pe esplanada din fața Catedralei, spre închinare tuturor credincioșilor, iar părinții slujitori vor săvârși în continuare slujba Utreniei și de la miezul nopții va fi oficiată Sfânta Liturghie.

Momentele liturgice vor culmina în ziua pomenirii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, sâmbătă 26 octombrie, cu oficierea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, împreună cu ierarhi din Sinodul mitropolitan, preoți și diaconi.

Comentarii Facebook


Știri recente