Credincioși și preoți din Protoieria Ilfov Nord i-au ajutat pe cei afectați de condițiile meteo extreme

În urma căderilor masive de zăpadă, protoieria Ilfov Nord a transmis un mesaj către toate parohiile din cuprinsul ei, pentru ca preoții să formeze comitete de inițiativă în vederea sprijinirii persoanelor, cu o situație materială fragilă, care au rămas înzăpezite, ne-a precizat părintele protopop Cristian Burcea .

Astfel, la parohia Izvorani din comuna Ciolpani, părintele Piciu Gabriel împreună cu 10 persoane au îndepărtat zăpada de pe aleile de acces la 20 de case locuite de persoane în vârstă.

La Parohia Afumați II, părintele Ionică Florin împreuna cu un grup format din membrii ai Consiliului Parohial și câțiva tineri din departamentul parohial de tineret au dezăpezit curtea unui bătrân din localitate.

La parohia Şindriliţa din comuna Găneasa, părintele Protopopescu Constantin a ajutat 2 familii pentru degajarea zăpezii, astfel oamenii au avut acces la drum şi la magaziile de lemne.

În comuna Gruiu, părintele Ioniţă Mircea Mihai a vizitat un număr de 6 familii în vârstă, unde a oferind produse alimentare. La două dintre familii s-a ocupat şi de curățarea zăpezii.

Astfel de acţiuni au loc la majoritatea parohiilor, unde preoţii și credincioșii îşi arată solidaritatea cu cei afectaţi de condiţiile meteorologice extreme.

Comentarii Facebook


Știri recente