Credincioși din Râul Sadului, în pelerinaj la Patriarhie

Un grup de 50 de credincioși din Parohia Râul Sadului, Protopopiatul Avrig, județul Sibiu, a participat în sâmbăta din Săptămâna Luminată la un pelerinaj la mai multe obiective din sudul țării. Pelerinii din comunitatea sibiană au sosit în dimineața zilei la Catedrala patriarhală din București, unde au fost întâmpinați de un preot delegat de marele eclesiarh, care le-a prezentat istoricul lăcașului de cult și al ansamblului de clădiri din Dealul Patriarhiei, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Pelerinii au avut posibilitatea de a se închina la moaștele Sfântului Dimitrie cel nou din Basarabi, ocrotitorul Catedralei patriarhale, precum și la părticele din moaștele Sfinților împărați Constantin și Elena.

După ce au vizitat lăcașul de cult, incinta, precum și Palatul Patriarhal, pelerinii au pornit către Mănăstirea Antim, unde au fost primiți de ghidul așezământului monahal, care, din încredințarea părintelui stareț, le-a prezentat pelerinilor istoricul lăcaș de rugăciune ctitorit de marele mitropolit Antim Ivireanul, colaborator și susținător al domnitorului martir Constantin Brâncoveanu. Pelerinii au vizitat și paraclisul mănăstirii, apoi au servit masa de prânz.

Șantierul Catedralei Mântuirii Neamului

Pelerinajul a continuat la șantierul Catedralei Mântuirii Neamului, sub îndrumarea inginerului șef, Vasile Crăcăoanu, unde credincioșii din județul Sibiu au aflat mai multe detalii despre etapele parcurse până acum în construirea mărețului edificiu. Cu această ocazie, pelerinii au conștientizat eforturile făcute până acum pentru ridicarea Catedralei, dar și necesitatea susținerii continue a proiectului.

La plecarea de pe șantierul Catedralei, pelerinii s-au închinat și în paraclisul patriarhal de lângă șantier, unde au mulțumit lui Dumnezeu pentru că i-a învrednicit să vadă asemenea locuri și L-au rugat să îi vegheze să poată ajunge înapoi acasă cu bine.

Comentarii Facebook


Știri recente