„Crăciunul poeților. Antologie tematică din poezia românească”

Copiii au de acum sursa perfectă de inspirație pentru a-i recita poezii lui Moș Crăciun. La Editura Basilica a apărut antologia „Crăciunul poeților”, coordonată de scriitoarea Daniela Șontică și ilustrată de Adina Romanescu. 

Volumul conține poezii cu tematică de Crăciun scrise de Mihai  Eminescu,  Alexei  Mateevici,  Ion  Pillat,  Elena   Farago,   George   Coșbuc,   Octavian   Goga,   Otilia  Cazimir,  Nichifor  Crainic,  Costache  Ioanid,  Constantin  Goran,  Radu  Gyr,  Vasile  Militaru,  Ionel  Zeană, Traian Dorz, Ion Barbu, Lucian Blaga, Nichita Stănescu,  Zorica  Lațcu,  Pan  M.  Vizirescu,  Victor  Eftimiu,  Valeriu  Anania  și  Daniel  Turcea.

„Marea sărbătoare creștină a generat splendide poezii ce pot fi oricând învățate de copii, fiind scrise chiar pentru ei, dar și pentru adulții care le citesc sau le ascultă în recitarea voioasă a celor mici”, scrie Daniela Șontică în prefața cărții.

„Pentru poeți precum Zorica Lațcu, monahia Teodosia de mai târziu, Întruparea Mântuitorului Iisus Hristos este prilej de tainică adâncire mistică și de izvodire a unora dintre cele mai frumoase poeme religioase din literatura română”, adaugă coordonatoarea volumului.

Selecția permite și o înțelegere a felului în care Crăciunul a fost trăit în temnițele comuniste de poeți precum Radu Gyr, Ionel Zeană și Vasile Militaru.

Volumul este deschis de un cuvânt al Părintelui Patriarh despre Sărbătoarea Nașterii Domnului și frumusețea versurilor din colindele românești.

Secțiunile dedicate fiecărui autor cuprind un portret al acestuia, o scurtă biografie și o bibliografie selectivă a poetului.

Comandă cartea online de la Editurile Patriarhiei Române.

Foto credit: Editurile Patriarhiei Române

Comentarii Facebook


Știri recente