COVID-19: Mitropolia Basarabiei îndeamnă la calm și dreaptă cugetare

Mitropolia Basarabiei îndeamnă credincioșii să respecte cu strictețe recomandările transmise de autoritățile sanitare pentru evitarea infecțiilor cu noul coronavirus COVID-19 și cheamă la rugăciune, calm, solidaritate și responsabilitate.

Comunicatul Mitropoliei Basarabiei enumeră principalele măsuri recomandate de autorități: spălarea riguroasă a mâinilor și a feței cu apă și săpun, acoperirea gurii și a nasului în caz de tuse și strănut, dezinfectarea obiectelor și suprafețelor frecvent utilizate.

Mitropolia îndeamnă la rugăciune și cere ocrotirea și binecuvântarea lui Dumnezeu, Doctorul sufletelor și al trupurilor, chemând totodată la calm și responsabilitate.

„Îndemnăm pe toți, indiferent de încercările la care suntem supuși, să își păstreze calmul și dreapta cugetare, pentru că mai grave decât bolile trupești sunt bolile sufletești, iar atacurile îndreptate asupra Lui Dumnezeu, a adevărului revelat și a Bisericii sunt simptome clare de boală sufletească”, se menționează în comunicat.

„Nu trebuie să uităm că strămoșii noștri au trecut peste momentele de criză (boli, războaie etc) prin rugăciune, iar cuminecarea cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului la Sfânta Împărtășanie a însemnat de cele mai multe ori rezolvarea tuturor încercărilor”.

Mitropolia Basarabiei îndeamnă creștinii să se pregătească în acest Post Mare și astfel să se apropie cum se cuvine de „medicamentul care vindecă orice durere: Trupul lui Hristos – Izvorul cel fără de moarte”.

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

Citește și:

Comentarii Facebook


Știri recente