Covid-19: Măsuri de solidaritate adoptate de Episcopia Tulcii

Urmare a situaţiei medicale excepţionale declanşate de virusul Covid-19, Episcopia Tulcii a luat marţi un set de măsuri spirituale și sociale.

Acestea vizează clerii şi credincioşii din cuprinsul Eparhiei.


  • Preoții sunt îndemnați să vină în întâmpinarea nevoilor spirituale și materiale ale credincioșilor prin oferirea de asistență religioasă în condițiile noilor reglementări ale autorităților de stat.
  • Preoții împreună cu voluntarii din parohii și în colaborare cu autoritățile locale vor acorda sprijin material (hrană și produse de igienă personală) la domiciliul persoanelor aflate în imposibilitatea de a-și procura strictul necesar.
  • Cantinele parohiale în consultare și cooperare cu autoritățile locale vor pregăti pachete sociale pe care le vor distribui persoanelor vârstnice, singure sau în imposibilități personale.
  • La parohii se vor organiza colecte de alimente neperisabile și articole de igienă care vor fi distribuite persoanelor aflate în risc social.
  • În același timp preoții și credincioșii sunt îndemnați să înmulțească rugăciunea și să o împletească cu fapte bune și cu maximă responsabilitate, în noile condiții în care ne aflăm.

Sursă foto: Cronica Română

Comentarii Facebook


Știri recente