COVID-19 | A fost actualizat MODELUL declarației pe proprie răspundere

Site-ul stirioficiale.ro a publicat noul model de declarație necesară celor care se deplasează în afara locuinței. Acesta a fot simplificat în privința datelor care necesită a fi completate.

Documentul poate fi completat pe calculator, în formatul PDF, apoi tipărit la imprimantă și semnat olograf. Sau poarte fi printat și completat de mână, apoi semnat.

Cei care nu au calculator sau imprimantă pot scrie integral de mână declarația pe proprie răspundere, preluând în ea toate elementele din modelul pus la dispoziție de autorități.

Descarcă de aici declarația pe proprie răspundere.

Descarcă de aici adeverința de la angajator.

Pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne se menționează că orice alte inițiative de a dezvolta platforme electronice pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere și a adeverințelor NU beneficiază de acordul autorităților și reprezintă tentative de furt al datelor personale.

Documentele se pot prezenta și de pe dispozitive electronice astfel: o fotografie a documentului semnat olograf (declarația pe proprie răspundere) sau a autentificării angajatorului (adeverința angajator).

Acest act trebuie prezentat personalului abilitat de autorități împreună cu actul de identitate, personalul abilitat cu verificarea putând fotografia acest act, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Foto credit: Freepik.com

Comentarii Facebook


Știri recente