Corul Tronos Junior a cântat la Centrul de îngrijiri paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureștilor

Corul psaltic de copii Tronos Junior a cântat miercuri la Centrul de îngrijiri paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureștilor, pentru a sprijini campania de strângere de fonduri prin SMS organizată în contextul Anului omagial al vârstnicilor.

„Am venit cu un gând al frumosului, pentru că vedeți că au venit copii frumoși”, a spus Arhid. Mihail Bucă, conducătorul Grupului psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale.

„Încercăm să alinăm și noi suferința, să le aducem o picătură de frumos. Și ei s-au bucurat. Mulți  sunt la pat. Dar ce mă bucur eu cel mai tare este că tinerii vin în sprijinul celor bătrâni. Pentru mine asta contează – această bucurie.”

Arhid. Mihail Bucă a colaborat de mulți ani cu Centrul „Sf. Nectarie”, a declarat pentru Trinitas TV directoarea instituției, prof. Adriana Căruntu, inspector eparhial. „Împreună cu soția, cu multă dragoste, au hotărât să aducă o bucurie centrului.”

„Le aducem și lor o bucurie, mai ales că ei stau singuri aici, nu prea interacționează cu nimeni”, a spus o fetiță membră a corului Tronos Junior.

„Oamenii de aici sunt mai aproape de Dumnezeu”, le-a spus altă fetiță reporterilor Trinitas TV.

„Aș dori să spun că astăzi am simțit nu Tronos Junior, ci Tronul Micilor Îngeri, pentru că vocile lor au fost minunate”, a mai spus directoarea centrului.

„Atât pacienții, cât și angajații au fost foarte încântați de cântările lor, de dragostea cu care au venit și au reușit să transmită multă emoție și dragoste de aproapele aflat în suferință.”

Adriana Căruntu a subliniat că acțiunea a fost o readucere în atenția publicului larg a campaniei de donații prin SMS „Alături de vârstnicii bolnavi”: intenția Arhid. Mihail Bucă a fost „să aducă alături toți membrii din comunitate, să fim uniți”.

Cum donezi

Trimite la numărul 8864 un SMS cu textul, scris cu majuscule: NECTARIE


Centrul de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureștilor este singurul spital privat din Capitală care aparține Bisericii. În ultimii 10 ani, a oferit îngrijiri până pentru aproximativ 4000 de pacienți, majoritatea oncologici.

Deși pacienții centrului au numeroase comorbidități, iar pandemia de Covid-19 nu i-a ocolit, centrul nu a pierdut niciun pacient din cauza acestei boli.

Activitatea filantropică în domeniul paliației se desfășoară în Arhiepiscopia Bucureștilor încă din 2006. Anul 2012 a fost momentul profesionalizării acestei activități, cu sprijinul Ambasadei Elveției, care a finanțat construirea unui nou sediu.

Foto credit: Facebook / Tronos Junior

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente