Corul Symbol va concerta pe pământ canadian (VIDEO)

Symbol Ateneu

Corul Symbol al Patriarhiei Române va efectua un turneu în Canada, în perioada în perioada 21 septembrie – 4 octombrie. Corul va concerta cu prilejul împlinirii a 150 ani de când statul situat în extremitatea nordică a continentului american a devenit confederaţie.

Manifestările vor fi organizate de unele comunităţi româneşti din provinciile canadiene Alberta și Saskatchewan. Corul de copii şi tineret al Patriarhiei Române a fost invitat de Asociația Culturală Româno-Canadiană din Calgary și de Consulatul Onorific al României în Alberta.

Grupul este format din 18 coriști conduși de dirijorul Luminița Guțanu. Ei vor susține 4 concerte și vor oferi răspunsurile liturgice la 2 Sfinte Liturghii oficiate la:

  • Biserica Sfântul Andrei din Calgary – 24 sept;
  • Biserica Sfântul Gheorghe din Regina – 1 oct;

În 2015, Corul Symbol a aniversat 25 de ani de existență.  Profesionalismul, devotamentul, dar și repertoriul variat i-au adus Corului Symbol numeroase premii și distincții naționale și internaționale. Grupul coral  a cucerit, de-a lungul celor două decenii și jumătate, atât publicul din țara noastră, cât și de peste hotare.

În anul 2010 a obţinut Diploma de Aur, la categoria „Coruri de copii”, în cadrul celei de-a 27-a ediţii a Concursului International „Franz Schubert” de la Viena, Austria, dar şi Diploma Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din România la aniversarea a 20 de ani de activitate, pentru merite deosebite în promovarea creaţiei corale româneşti.

În 2014, Patriarhul României i-a acordat Diploma și medalia omagială Sfinții Martiri Brâncoveni.

Foto credit: Corul Symbol

Comentarii Facebook


Știri recente