Corul Symbol va concerta la Alba Iulia

Corul de copii și tineret „Symbol” al Patriarhiei Române va concerta în 22 și 23 septembrie la Alba Iulia.

Ansamblul coral va susține sâmbătă, 22 septembrie 2018, un concert dedicat Anului Centenar, la Casa de Cultură a Sindicatelor, informează Arhiepiscopia Alba Iulei pe site-ul oficial.

Recitalul va începe la ora 18:00 și face parte din cadrul Turneului Național desfășurat sub genericul „Cântând Centenarului Unirii”.

Corul va fi coordonat de dirijorii: diac. Jean Lupu și conf. univ. Luminița Guțanu Stoian. Vor fi interpretate mai multe piese religioase și folclorice din ansamblul unor compozitori muzicali renumiți precum: Anton Pann, Ion Popescu-Pasărea, Gavriil Musicescu sau Constantin Drăgușin.

Intrarea la concert va fi liberă, în baza invitațiilor care pot fi ridicate de la Casa de Cultură a Sindicatelor sau de la sediul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

În data de 23 septembrie, corul Symbol va fi prezent la Catedrala Reîntregirii. Cu acest prilej, membrii ansamblului coral vor oferi răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie.

Corul Symbol

Corul de copii și tineret „Symbol” al Patriarhiei Române a fost înființat la data de 18 septembrie 1990 de profesorul Jean Lupu, în timpul păstoririi Patriarhului Teoctist.

Corul Symbol a fost primul ansamblu muzical de copii înființat ca asociație după Revoluția din decembrie 1989

Corala și-a diversificat pe parcurs repertoriul, cuprinzând lucrări de folclor, muzică bizantină sau creații ale compozitorilor români și străini, dar și muzică clasică românească sau colinde.

Foto credit: Corul „Symbol”

Comentarii Facebook


Știri recente