Corul Symbol premiat la Festivalul „Claudio Monteverdi”, Italia

Corul de Copii și Tineret Symbol al Patriarhiei Române a participat, în perioada 06 -11 iulie 2016, la Festivalul și Concursul Coral Internațional „Claudio Monteverdi” de la Veneția-Italia.

La această ediție au participat formații corale din Polonia, Slovacia, Turcia, Indonezia și România.

Corul Symbol a concurat la categoriile „coruri de copii și tineret” și „coruri de muzică sacră”, obținând la ambele medalia de aur. Fiind selecționat de către juriu să concureze și pentru Marele Premiu, Corul Symbol a obținut medalia de argint, Grand Prix-ul fiind obținut de către corul din Indonezia. Pentru noi urmează o binemeritată vacanță de o săptămână la Covasna, urmând să  ne reluăm repetițiile în septembrie. Cu această ocazie anunțăm de pe acum că pe 17 septembrie 2016 vom avea o nouă sesiune de recrutări, a precizat diac. prof. Jean Lupu, director al Corului Symbol.

În 2015, Corul Symbol a aniversat 25 de ani de existență. Înființat în primul an de libertate al poporului român, Corul Symbol a cucerit, de-a lungul celor două decenii și jumătate, atât publicul din țara noastră, cât și de peste hotare. Profesionalismul, devotamentul, dar și repertoriul variat i-au adus Corului Symbol numeroase premii și distincții naționale și internaționale.

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente