Corul Symbol caută noi membri

Corul de copii și tineret „Symbol” al Patriarhiei Române caută noi membri. Admiterea va avea loc pe 19 ianuarie, de la ora 12:30, la sediul Facultății de Teologie Ortodoxă din București. Se pot înscrie băieți cu vârste cuprinse între 9 și 11 ani și fete, cu vârste între 10 și 18 de ani.

„Căutăm copii talentați, cu capacități intelectuale deosebite pentru că este nevoie de concentrare și de efort intelectual. De asemenea, candidații trebuie să întrunească niște condiții: să aibă auz muzical foarte bun, simț ritmic foarte bun, memorie muzicală bună și cunoștințe de solfegiu. Trebuie să vină cu două cântece pregătite pe care noi le ascultăm, le mutăm dintr-o tonalitate în alta ca să vedem acuratețea și sensibilitatea auzului, după care vom da mai multe formule ritmico-melodice pentru a verifica memoria, simțul ritmic și așa mai departe”, a declarat pentru TRINITAS TV Arhid. Jean Lupu, dirijorul Corului „Symbol”.

Corul „Symbol” este una dintre cele mai bune și renumite formații corale din țară. De-a lungul timpului a participat la numeroase concerte și concursuri interne și internaționale, fiind laureat, printre altele, al Concursului Internațional pentru coruri „Franz Schubert” de la Viena din anul 2010.

Corul de copii și tineret „Symbol” al Patriarhiei Române a fost înființat în 1990.

Comentarii Facebook


Știri recente