Corul Cantus Domini a impresionat pe scena X Factor | „Sunt mărturisitori ai lui Hristos”

Corul Cantus Domini a urcat vineri, 22 octombrie, pe scena X Factor. Invitaţii speciali ai serii au impresionat juriul şi spectatorii prin interpretarea fragmentului „Brindisi” din opera La Traviata de G. Verdi. Solişti au fost preotul Dumitru Codruţ Scurtu şi soţia sa, soprana Monica Valentina.

Surpriza a fost mai mare la final, în momentul în care clericii din cor au lăsat vestimentaţia elegantă şi s-au îmbrăcat în reverende, iar cei din sală au aflat că au în faţă oameni ai Bisericii.

„Aplauze pentru un moment absolut spectaculos. Vă spun că aţi avut în faţă o premieră”, a spus Răzvan Simion la prezentarea membrilor corului, pe care i-a numit „mărturisitori ai lui Hristos”.

Juriul şi spectatorii i-au aplaudat la scenă deschisă.

„Asta chiar este o surpriză. Este o dovadă vie că muzica lui Verdi este o minunăţie lăsată de un om prin harul lui Dumnezeu. Dar nu m-am prins nicio secundă… (că sunteţi preoţi – n.r. ). Extraordinară realizare! Bravo!”, a spus Ştefan Bănică Junior.

Cantus Domini

Corul bărbătesc Cantus Domini a fost înființat, în anul 2013, la inițiativa unor tineri teologi iubitori de muzică. Fondatorul și dirijorul lui este Arhidiaconul Ștefan Constantin Răzvan, profesor de muzică la Seminarul Teologic Ortodox din București.

Corul şi-a câştigat un renume pe plan mondial prin obţinerea a numeroase premii la concursurile de profil, printre care şi medalii de aur.

Pentru rezultatele obţinute, Patriarhul Daniel i-a premiat în anul 2018 pe membrii corului, apreciindu-le activitatea ca fiind „o mărturisire a credinței în formă artistică, o susținere a rugăciunii și, în același timp, leagă spațiul sacru cu timpul sacru, dar și generațiile între ele, într-o comuniune mărturisitoare”.

Corul a participat la mai multe competiţii internaţionale în Rusia, Grecia, Egipt, Statele Unite ale Americii, precum şi în România.

Foto credit: X Factor

Comentarii Facebook


Știri recente