Coronavirus | Mitropolia Germaniei și Ambasada României la Berlin lansează o platformă de comunicare pentru români

Germania, alături de alte state ale Europei, este afectată de epidemia de Covid-19. Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale și de Nord vine în sprijinul comunităților de români din această țară prin mai multe proiecte adoptate la nivel eparhial și parohial. 

Unul dintre acestea constă în lansarea în perioada imediat următoare a unei platforme de comunicare online, în parteneriat cu Ambasada României în Republica Federală Germania, pentru susținerea comunităților de români, pe diferite domenii, printre care și filantropic.

Platforma online va fi intitulată „Clubul Academic Român”. 

Mitropolia Germaniei menționează că la acest proiect se poate alătura și „Diaspora Hub”, o inițiativă a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. 

De asemenea, printre grupurile informale de voluntariat cu participarea unor parohii ortodoxe românești din Germania se află Voluntariingermania care completează inițiativele de mai sus.


Covid-19 | Patriarhia Română și Federația Filantropia „Ajută cu Bucurie” persoanele vulnerabile


Parohiile românești desfășoară și acțiuni locale prin care își arată solidaritatea față de cei afectați de situația medicală fără precedent. 

Comunitatea din Düsseldorf a sprijinit la dotarea spitalului din Suceava cu măști de protecție și alte echipamente utile, dar a oferit și burse pentru programul „Grăuntele de lumină” organizat de părintele ieșean Dan Damaschin.

Un alt exemplu concret este Parohia Straubing, unde a fost organizată o acțiune similară tot pentru spitalul din Suceava.

Parohia din Offenburg a oferit suport pentru o famile aflată în dificultate, iar Parohia din Münster a oferit un acoperiș deasupra capului pentru o familie din satul Bălușești, județul Neamț.

Iar Parohia Konstanz a trimis 2.000 de măști medicale, precum și viziere confecționate de o familie din parohie către Spitalul din Bârlad, dar și un ajutor financiar Asociației Acoperământul Maicii Domnului din Satu Mare.

Activitățile enumerate sunt doar o parte dintre cele organizate în această perioadă în Mitropolia Germaniei. Mai multe programe de ajutorare, și nu numai, sunt disponibile aici.

Sursă foto: comunicate-pr.ro

Comentarii Facebook


Știri recente