Corala Nicolae Lungu l-a colindat în prima zi de Crăciun pe Patriarhul Daniel

Patriarhul Daniel a primit în prima zi de Crăciun Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române care a interpretat colinde tradiţionale.

Evenimentul a avut loc la Reşedinţa Patriarhală imediat după oficierea Sfintei Liturghii în Catedrală cu ocazia Sărbătorii Naşterii Domnului.

După susţinerea recitalului de colinde, Patriarhul a apreciat activitatea desfăşurată în calitate de mărturisitori şi binevestitori ai Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos: 

„Vă felicităm pentru toată lucrarea misionară pe care ați desfășurat-o la Catedrală și în deplasare în timpul anului acestuia, Centenar”.

„În mod deosebit vă felicităm pentru căldura cu care ați cântat la Sfințirea Catedralei Națioanle și la Sărbătoarea hramului Sfântului Apostol Andrei. Ați compensat frigul cu căldura multă din cântările solemne și în același timp foarte pline de trăire duhovnicească”, a precizat Preafericirea Sa.

În continuare, Patriarhul României i-a binecuvântat pe membrii Coralei Nicolae Lungu și le-a urat „ani mulți cu sănătate, bucurie și ajutor de la Dumnezeu în toată lucrarea bună și bucurie mare în familie”. 

 

Membrii coralei „Nicolae Lungu” colindând în Reședința Patriarhală

Patriarhul Daniel a fost colindat în luna decembrie de mai multe grupuri corale din ţară. Slujitorii Catedralei Patriarhale au fost cei care au încheiat seria colindelor interpretate până în Sărbătoarea Naşterii Domnului.

Cu o vechime de peste 200 ani, Corala Patriarhiei Române reprezintă pentru modernitate mărturia evoluţiei muzicale polifonice la noi.

Pupitrul corului a găzduit de-a lungul vremii nume de excepţie în dirijat şi compoziţie. Aceşti artişti au adus constant noi forme şi direcţii în evoluţia muzicii corale româneşti şi au pus mai presus de orice dragostea pentru muzică, religie şi societate.

Foto credit: Raluca Ene / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Peste 200 de tineri participă la ITO Oltenia

Peste 200 de tineri sunt așteptați să participe la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Oltenia, desfășurată la Craiova, în perioada 20 – 22 iunie. La această întâlnire locală participă tineri din cele patru eparhii ale Mitropoliei…