Corala Imnodia va reprezenta Mitropolia Munteniei și Dobrogei în finala Concursului „Lăudați pe Domnul!”

La Biserica Sfântul Elefterie din Bucureşti a avut loc joi, 13 octombrie 2016, etapa pe Mitropolia Munteniei şi Dobrogei a Festivalului-concurs național de muzică bisericească Lăudați pe Domnul! În urma jurizării, Corala Imnodia a Facultății de Teologie Justinian Patriarhul din Capitală a fost desemnată ca reprezentantă a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei în finala concursului, informează Radio TRINITAS.

Evenimentul a avut loc în prezenţa Preasfinţitului Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Ierarhul i-a felicitat pe toți participanții și le-a vorbit despre mărturisirea credinței prin cântare.

În mod inspirat, acest festival-concurs a fost deschis de o cântare pe care mai ales sihaştrii, cuvioşii, au cântat-o şi au rostit-o permanent: «Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătosul». Această cântare, ca şi celelalte interpretate de cele trei coruri care au evoluat în această seară, ne-au introdus în atmosfera unei sărbători foarte iubită în Biserica Ortodoxă Română, Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. Sfânta a privegheat şi s-a rugat mult şi L-a lăudat pe Dumnezeu prin rugăciune şi cântare. Din aceste trei coruri care au evoluat în această seară membrii juriului au remarcat prestaţia deosebită a Corului Imnodia, căruia i-au acordat Premiul I. Considerăm că această osteneală a dirijorilor şi a membrilor Corului este foarte necesară în lucrarea de misiune a Bisericii. Aceşti tineri, mulţi dintre ei studenţi teologi, Îl laudă neîncetat pe Domnul, şi oferă model altor tineri din lumea în care trăim. De aceea, prestaţia lor trebuie apreciată în mod deosebit şi nădăjduim că va constitui şi pentru alţi tineri un model ca şi ei să laude pe Domnul într-o lume care, din nefericire, se îndepărtează tot mai mult de Dumnezeu, a subliniat Preasfinţia Sa.

La competiţia de astăzi au participat următoarele coruri universitare: Grupul Coral Bărbătesc Valachia Christiana, din partea Universității Valahia (dirijor: asist. Mihail Daniel Vlădăreanu), Corala studențească Musica Selecta a Universității Naționale de Muzică București (dirijor: conf. Gabriel Popescu) și Grupul Coral Imnodia, reprezentând Universitatea din București (dirijor: pr. lect. Zaharia Matei).

Etapa finală a Festivalului-Concurs Naţional de Muzică Bisericească Lăudaţi pe Domnul!, ediţia a IX-a, se va desfășura la Palatul Patriarhiei – Aula Magna Teoctist Patriarhul, în ziua de joi, 27 octombrie 2016, între orele 18:00-20:00. Invitat special la această manifestare va fi Ansamblul de muzică veche românească Trei parale.

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente