Corala Colegiului din Suceava care a obținut aur și argint la Grand Prix of Nations este dirijată de un preot

Corala de fete „Ciprian Porumbescu” a Colegiului Național „Ștefan cel Mare” din Suceava, dirijată de Pr. Lucian Tablan-Popescu, a câștigat o medalie de aur și una de argint la Grand Prix of Nations.

Concursul considerat un „Champions League al corurilor” s-a desfășurat anul acesta la Göteborg, Suedia.

„Felicitări părintelui dirijor, Lucian Tablan-Popescu, felicitări doamnei profesoare Valentina Tablan-Popescu și felicitări corepetitoarei, Andreea Hanuseac!”, anunță pe pagina de Facebook Corala „Ciprian Porumbescu”.

Corala de fete a primit aur la secțiunea „Folclor a cappella” și argint la secțiunea „Coruri tinere”.

Tot la Göteborg, în cadrul European Choir Games, desfășurat în aceeași locație, Corala „Leon Băncilă” din Fălticeni a fost premiată cu „Diploma de argint”.

„Corala «Leon Băncilă» din Fălticeni a fost sprijinită într-o ultimă frumoasă colaborare de nu mai puțin de 14 colegi din cadrul coralei noastre mixte, «Ciprian Porumbescu», participând la secțiunea Champions, Adult Choirs. Aceștia au fost îndrumați de către dirijorul nostru secund, Alexandru Semeniuc și, din poziție de solist și corepetitor, de către Pr. Prof. Lucian Tablan-Popescu”, informează Corala „Ciprian Porumbescu”.

Vezi aici lista completă a câștigătorilor Grand Prix of Nations 2019.


Corala de fete „Ciprian Porumbescu” a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava are un palmares bogat de premii internaționale, în ultimii ani aducând României mai multe medalii de aur și de argint și devenind, astfel, brand naţional şi ambasador al culturii româneşti.

Foto credit: Facebook / Corala „Ciprian Porumbescu”

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sărbătoarea Sf. Ap. Andrei este confirmarea credinței apostolice a poporului român (Text integral)

Predica Preafericitului Părinte Daniel la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, rostită în Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reședința Patriarhală, 30.11.2023. Text revizuit de autor: Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi…