Copilăria la țară. O călătorie în acest univers tainic și fascinant

Copilăria trăită la țară, în acest univers tainic și fascinant, a imprimat în conștiința majorității românilor amintiri înfășurate și desfășurate în mod continuu.

Ne amintim cu drag de momentele petrecute alături de bunici, interacțiunea cu animalele din gospodărie, dar și de gustul produselor alimentare naturale.

Laptele este unul dintre alimentele de bază, și în același timp preferat, în spațiul rural românesc.

Una din imaginile prezentate la expoziţia Chipul satului românesc îl are ca autor pe Mircea Florescu, fotoreporter Basilica.ro, pe care l-am rugat să ne destăinuie povestea din spatele cadrului imortalizat.

„Fotografia a fost făcută într-un sat din apropierea localității Pucioasa, județul Dâmbovița. În această fotografie am încercat să surprind imaginea vacanțelor de la țară, în care ne bucuram de o cană de lapte proaspăt”, a spus Mircea Florescu.

De asemenea, colegul nostru şi-a propus ca prin instantaneul surprins „să facem o călătorie în timp, în vremea copilăriei, atunci când veneam în fugă de pe ulițele satului să ne refacem forțele cu o cană de lapte pentru a putea să mergem din nou la joacă”.

Fotografia pe care o puteţi viziona la Palatul Patriarhiei până în 9 martie, alături de alte imagini surprinzătoare ale vieţii de la ţară, s-a dorit a fi una generatoare de emoţii pentru fiecare dintre noi.

„Am vrut să surprind o imagine în care să ne regăsim cu toții, o imagine emblematică a copilăriei, a bucuriei, o imagine a speranței că satul românesc va exista atâta timp cât vom găsi să bem un pahar de lapte”, a spus atât de frumos Mircea Florescu.

Nu în cele din urmă, momentul ales a fi imortalizat depășeşte barierele spațiului, întrucât dorinţa autorului a fost ca imaginea „să creeze aceeași amintire, aceeași emoție, indiferent că privitorul a copilărit în Moldova, în câmpia Bărăganului sau în Maramureș”.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente

Peste 200 de tineri participă la ITO Oltenia

Peste 200 de tineri sunt așteptați să participe la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Oltenia, desfășurată la Craiova, în perioada 20 – 22 iunie. La această întâlnire locală participă tineri din cele patru eparhii ale Mitropoliei…