Copiilor din satul Dârvari le-au fost predate noţiuni de „Prevenţie şi educaţie pentru sănătate”

Copiii din satul prahovean Dârvari le-au fost predate luni noţiuni de „Prevenţie şi educaţie pentru sănătate” de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

Copiii au fost grupaţi în funcţie de vârstă şi le-au fost prezentate teme cu impact pentru sănătatea lor: noţiuni de nutriţie şi igienă corporală, postura corectă, periajul corect al danturii, precum şi tehnici de recunoaştere şi gestionare a comportamentului cunoscut sub denumirea „bullying”.

De asemenea, în vederea responsabilizării şi conştientizării importanţei cunoaşterii noţiunilor de prim-ajutor, elevilor de gimnaziu le-au fost prezentate şi exemplificate acest tip de informaţii.

Dănuţ Prună, voluntar coordonator la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, a subliniat că „Prevenţie şi educaţie pentru sănătate” este o extensie a Campaniei „Sănătate pentru sate” şi se desfăşoară în baza protocolului de colaborare existent dintre Ministerul Sănătăţii şi Patriarhia Română.

„Deprinderile se formează de la vârste mici. Ce facem noi este să oferim copiilor o bază solidă pentru un viitor sănătos. Pe unde mergem, elevii primesc din partea echipei noastre medicale sfaturi esenţiale pentru o viaţă sănătoasă”, a spus Dănuţ Prună.

„Până în momentul de faţă avem peste 13.000 de beneficiari din 13 judeţe ale ţării şi din Bucureşti. Următoarea acţiune o vom desfăşura în Republica Moldova”, a mai menţionat voluntarul coordonator.

Toţi copiii prezenţi la activitate au primit daruri din partea voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Toate acţiunile voluntarilor au fost organizate cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru, duhovnicul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului CMN

Comentarii Facebook


Știri recente