Copiii Şcolii Duminicale a Centrului Eparhial din Roma prezintă spaţiul de rugăciune din casele lor

Copiii Şcolii Duminicale de la Paraclisul „Adormirea Maicii Domnului” din incinta Centrului Eparhial de la Roma şi-au prezentat spaţiul de rugăciune din casele lor.

Ei au participat la un concurs de fotografie organizat de Eparhia Italiei, având ca bază de pornire cuvintele Mântuitorului Hristos.

„Tu însă, când te rogi, intră în cămara ta și, închizând ușa, roagă-te Tatălui tău, Care este în ascuns, și Tatăl tău, Care vede în ascuns, îți va răsplăti ție” (Matei 6:6).

Acţiunea a avut scopul de a prezenta tuturor cum arată altarul de rugăciune amenajat în casele credincioşilor, mai ales în această perioadă de pandemie Covid-19 când altarele sfintelor biserici sunt închise.


16-31 martie | Zeci de măsuri de sprijin ale Bisericii Ortodoxe Române în criza de sănătate COVID-19


Prin acest proiect „copiii frumoși și sinceri, curați la suflet și la trup” reușesc să transmită un semnal pozitiv prin „credința, evlavia și creativitatea lor”.

„Curajul de a merge înainte spre ziua de mâine, zi în care nădăjduim să ne regăsim împreună, din nou, în bisericile pline de viață, pentru a primi Leacul Nemuririi, Sfânta Împărtășanie”, se menţionează pe site-ul Episcopiei Italiei.

De asemenea, iniţiativa are şi rolul de a feri credincioşii de „carantina” duhovnicească. O selecţie de imagini este disponibilă în Galeria Foto.

Un proiect asemănător a fost implementat recent de Agenţia de ştiri Basilica pe pagina de Instagram.

La provocarea lansată de Basilica.ro, mai mulţi credincioşi au transmis fotografii cu biserica lor de acasă.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Basilica News Agency (@basilica.ro) pe

Foto credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente