Copiii români din Gyula au susţinut un program tematic de sărbătoarea Învierii Domnului

Mai mulţi copii de naţionalitate română din Gyula au susţinut, în duminica Paştilor, un program artistic cu tematică pascală. Evenimentul a avut loc după Slujba Învierii, în catedrala din oraş.

Ne bucurăm în mod deosebit, că la Catedrala noastră din Gyula, pe lângă credincioşi, au fost şi copilaşi de la şcoala generală, care împreună cu doamna învăţătoare Eva Sabău, au prezentat un program foarte frumos de Învierea Domnului şi de Ziua Mamei, pentru că în Ungaria, prima duminică din luna mai coincide şi cu sărbătoarea închinată mamelor. Astfel, rugăm pe Mântuitorul să le poarte de grijă tuturor să îi ajute pe cei mai mici să crească şi să rânduiască ca şi această comunitate, descoperindu-şi păstrându-şi rădăcinile şi tradiţiile, să poată merge înainte cu nădejdea spre viitor şi cu ajutorul de necliniti al lui Hristos Domnul, a spus Eiscopul Siluan al Ungariei.

La Catedrala din Gyula din cauza restricţiilor de circulaţie pe timp de noapte, slujba Sfintei Învieri şi Sfânta Liturghie au fost oficiate duminică dimineaţa, de la ora 06:00, de Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român din Ungaria.

La slujbă au participat şi oficialităţi locale.

În Duminica Sfintei Învieri, ierarhul a binecuvântat şi noile candelabre ale catedralei.

Foto credit: Captură video Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente