Copiii găzduiţi de Aşezământul social de la Rădăuţi au participat la hramul Mănăstirii Bogdana

Cei 122 de copii găzduiţi de Aşezământul „Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuţi” au participat luni la hramul Mănăstirii Bogdana. 

Păstrând tradiţia, în ziua de hram Sfânta Liturghie a fost oficiată de Arhiepiscopul Pimen şi Episcopul vicar Damaschin Dorneanul.

Cei doi ierarhi i-au binecuvântat şi au dialogat cu tinerii beneficiari ai centrului social.

Aşezământul „Sfântul Ierarh Leontie”, construit la iniţiativa Arhim. Iustin Dragomir, stareţul Mănăstirii Bogdana din Rădăuţi, este destinat orfanilor şi copiilor din familii cu posibilități financiare limitate.

Înfiinţat în toamna anului 2011, Aşezământul din municipiul Rădăuți, județul Suceava, găzduieşte în prezent 122 de copii şi tineri (63 de fete şi 59 de băieţi), cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani, dar şi majori: şase studenţi, potrivit site-ului instituției.

Aşezământul este un serviciu social ce asigură un mediu stabil și servicii integrate oferite beneficiarilor în vederea reintegrării în familie sau, după caz, a reintegrării socio-profesionale și pregătirii pentru viață independentă.

Scopul Aşezământului este de a înlocui temporar sau atât cât este necesar – atunci când situaţia nu permite reintegrarea copilului în familia naturală sau în cea extinsă – a responsabilităţilor părinteşti.

Aşezământul a fost sfinţit de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în data de 6 noiembrie 2015.

Este o mare binecuvântare să vedem un așezământ pentru copii atât de frumos, atât de bine organizat. Este cel mai bine organizat şi cel mai frumos din întreaga Românie, a subliniat Patriarhul la acel moment.

În data de 14 mai 2017 Patriarhul Daniel a sfințit noul centru stomatologic din cadrul așezământului social, așezat sub ocrotirea „Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina”.

Foto credit: Facebook / Aşezământul de copii Sf. Ierarh Leontie Rădăuţi

Comentarii Facebook


Știri recente