Copiii din Tabăra de iconografie de la Jaca au participat la liturghia oficiată în Giula de Episcopul Siluan al Ungariei

Copiii din tabăra de icongrafie pe sticlă organizată la Zsáka de Episcopia Ortodoxă Română a Ungariei au participat vineri la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Siluan la Catedrala Episcopală din Giula.

Episcopia ortodoxă română a Ungariei a organizat în perioada 9-16 iulie 2018 la Casa de Cultură din localitatea Jaca (Zsáka) o tabără de pictat icoane pe sticlă la care participă elevi de la Școala Generală din Jaca, proveniți din familii maghiare sau mixte.

Ierarhul i-a felicitat pe copii pentru interesul manifestat față de Sfintele Icoane și pe Părintele Cosmin Pop, coordonatorul taberei, pentru preocuparea sa de a transmite copiilor această îndeletnicire a artei sacre.

În perioada de desfășurare a taberei copiii se adună zilnic la Casa de Cultură din Jaca și învață să picteze pe sticlă, asimilând informații importante despre viața Sfinților pe care îi reprezintă.

Scopul taberei este acela de a apropia copiii de valorile Bisericii Ortodoxe Române prin arta pictării icoanelor pe sticlă.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Ungariei

Comentarii Facebook


Știri recente