Copiii din satele Apoş şi Pelişor au deprins noţiuni de profilaxie dentară

Departamentul de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului a organizat marți o sesiune de profilaxie dentară pentru 70 de copii din satele sibiene Apoș și Pelișor.

Activitatea a fost posibilă cu sprijinul unui medic stomatolog și s-a desfășurat la Școala Gimnazială din localitatea Apoș, informează Mitropolia Ardealului.

Participanții au avut posibilitatea de a-și însuși noțiuni în materie de sănătate dentară: modalități de prevenire a cariilor, periaj corect etc.

„La finalul activității toți copiii au primit produse de igienă orală, cum ar fi pastă de dinți și periuțe de dinți, dar și materiale informative cu privire la modul în care se realizează igiena orală”, a inspectorul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului.

Proiectul este parte a Campaniei „Sănătate pentru sate”, inițiată de Patriarhia Română și implementată în Mitropolia Ardealului prin Departamentul de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului și Asociația „Filantropia Ortodoxă” Sibiu.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente

Un nou protoiereu pentru Dondușeni și Edineț

Episcopul Antonie de Bălți a oficiat marți, 14 iulie, ceremonia de instalare a noului protoiereu pentru Protopopiatul Dondușeni și Edineț în persoana Pr. Igor Roșca. Evenimentul a avut loc în biserica „Sfânta Treime” din satul…