Copiii din Ghimbav învață să își pună în valoare talentele la „Academia de timp liber”

Preotul Daniel Puia de la Parohia Ortodoxă Ghimbav I împreună cu şcoala gimnazială din localitate au demarat proiectul „Academia de timp liber” pentru copiii din oraşul Braşov.

Scopul proiectului este de a ajuta elevii să îşi organizeze mai bine timpul liber și de a le pune în valoare talentele.

„Academia de timp liber” s-a derulat pe parcursul vacanţei de vară, însă va continua și pe parcursul anului şcolar în zilele de sâmbătă.

Copiii înscriși în proiect au avut vârste cuprinse între 7 şi 15 ani și au participat la o serie de ateliere precum: meşteșugărit, pictură de icoane pe sticlă, chitară şi interpretare vocală; scriere creatoare; învăţarea limbii germane; fotografie și teatru.

Organizarea acestui proiect nu a fost deloc ieftină, iar costurile totale s-au apropiat de suma de 10.000 de lei, însă sumele au venit din diverse donaţii.

Preotul a dorit să extindă proiectul și a obţinut aprobările necesare de la Mitropolia Ardealului pentru a transforma casa parohială într-un Centru Cultural de activităţi.

El dorește să obțină o parte din fondurile necesare construirii noului centru de la Primăria şi Consiliul Local Ghimbav.

„Este visul celor ce lucrăm cu tinerii şi copiii de orice religie, confesiune sau apartenenţă etnică din comunitate, astfel încât să avem la dispoziţie spaţiile necesare pentru a derula aceste activităţi”, a declarat părintele Daniel Puia – Dumitrescu.

Prin atelierele coordonate voluntar de specialişti şi profesori, copiii a au creat diverse obiecte care ar urma să fie vândute la Târgul de Crăciun.

Foto credit: Adevărul

Comentarii Facebook


Știri recente