Copiii din Deleni ajutați de comunitatea parohială pentru a studia online

16 tineri din Deleni, jud. Mureş, au primit din partea comunității dispozitive electronice pentru a continua studiul în mediul online. Acţiunea a fost realizabilă prin implicarea parohiei ortodoxe din localitate care, împreună cu mai mulți sponsori, a achiziționat tabletele și le-a distribuit copiilor săptămâna aceasta.

„Inițiativa acestei acțiuni aparține parohiei noastre și doamnei educatoare de la Școala Gimnazială Băgaciu, Camelia Madac, și se înscrie în parteneriatul Școală-Biserică, prin intermediul căruia se urmărește sprijinirea elevilor în dobândirea unei educații complete și complexe”, a declarat Pr. Silviu Jimborean, parohul din Deleni.

Proiectul a fost iniţiat pentru a limita efectele pandemiei în rândul copiilor din localitate.

„În contextul crizei sanitare, odată cu închiderea instituțiilor de învățământ, studiul formal al elevilor s-a mutat în mediul online. Astfel, toate cursurile, precum și comunicarea dintre profesori și elevi a cunoscut o virtualizare bruscă, luându-i pe nepregătite și creând panică și emoții, mai ales în rândul celor din urmă”

„Mulți dintre elevi au fost luați prin surprindere și complet nepregătiți pentru școala online, atât din perspectiva familiarizării cu aplicațiile specifice de meeting și/sau social media, cât mai ales din cea a deținerii în posesie a unor instrumente digitale performante și moderne, care să funcționeze în parametri mulțumitori”.

Tabletele îi vor ajuta pe tineri în procesul educaţional, facilitându-le accesul la cursurile online, sprijinându-i în efectuarea documentărilor și a temelor de casă, precum și în pregătirea pentru examenele de absolvire (evaluarea națională, examenul de bacalaureat).

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente