Copiii de la un cerc de pictură își licitează lucrările ca să doneze pentru Catedrala Națională: Picătura care contează

Copiii de la Cercul de Pictură Hârtop, din județul Suceava, au decis ca de Ziua Copilului să organizeze o licitație online în beneficiul Catedralei Naționale. „Deși știu că vom fi ca o picătură într-un ocean, vom deveni ctitori pentru eternitate”, a explicat pentru Basilica.ro Dimitra Vasiliu, în vârstă de 19 ani. Cu alte cuvinte, este vorba de o picătură care contează, căci rămâne în mod tainic în istorie.

Cercul este coordonat de profesoara Denisa Vasiliu de la centrul de after-school pentru copiii din Hârtop.

„Până acum, prin licitațiile organizate la cercul nostru de pictură, am donat pentru Asociația Comunității Fălticenene, pentru proiectul «Noi facem un spital» al Asociației «Dăruiește Viață», cu scopul de a ajuta la construirea primului Spital de Oncologie și Radiologie Pediatrică din România, pentru construcția Spitalului Modular Piatra Neamt, pentru Centrul de consiliere și informare «Sf. Împ. Elena», care sprijină femeile aflate în criză de sarcină, și pentru diverse cazuri sociale, inclusiv pentru copiii defavorizați din zona Fălticeni”, explică profesoara.

„De data aceasta, am ales ca, de 1 iunie, să donăm pentru pictarea icoanei «Învierea Domnului» de la Catedrala Mântuirii Neamului. Împreuna cu copiii, am simțit că e necesar să avem în vedere și un astfel de proiect, mai ales că este legat de pictură, pasiunea noastră”, adaugă ea.

„Dacă donăm pentru Catedrală, e ca o mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru darul pe care l-am primit, talentul de a picta”, spune Natalia, elevă în clasa a III-a și membră a Cercul de Pictură Hârtop.

„Ca aproape orice copil, noi nu suntem prea organizați și nu avem idei cum putem ajuta alte persoane, deși ne dorim. Însă doamna este intermediul prin care putem să ajutăm cât de puțin, aducând fel și fel de cauze în atenția noastră. Aș bănui că vrea sa ne creioneze într-un fel sau altul drumul în viață, acum depinde de noi”, afirmă Constantin, elev în clasa a XI-a.

„O mulțime de oameni au nevoie de ajutor în fiecare zi și, în comparație cu numărul celor care sunt dispușsi să ajute, diferența numerică este considerabilă. Cei dispuși să ofere ajutor trebuie să decidă de fiecare dată spre cine își întorc privirea. Dar ce nu se schimbă niciodată este faptul că și oamenii nevoiași se îndreaptă spre Dumnezeu când au o problemă. Este important ca uneori să oferim ceva locului în care ne căutăm liniștea sufletească și mângâierea de la Dumnezeu”, explică și Iustina Grigoraș, elevă în clasa a VIII-a.

„Uneori, dăruind speranță și credință, o icoană pictată într-o catedrală sfântă ajută mult mai mulți oameni, rămâne acolo și, zi de zi, an de an, oamenii merg în fața ei, rugându-se pentru nevoile lor. Cred că a dona din când în când bani spre biserici și pictarea icoanelor e un semn de recunoștință umil din partea noastră către Dumnezeu”, mai adaugă tânăra.

„Acest proiect al catedralei îl simțim ca fiind al nostru, al tuturor, și ne bucurăm să știm că putem fi parte din realizarea lui. Fiecare din cele 83 de tablouri scoase la licitație reprezintă o părticică din sufletul tânărului care l-a pictat, iar ceea ce trimitem noi către București nu reprezintă doar o simplă donație, ci reprezintă talentul și dragostea noastră, puse în slujba unui ideal frumos”, declară Iliuța Nichita, studentă în anul I și membră al cercului de Pictură Hârtop.

Copiii au inclus în licitația online 83 de lucrări proprii, realizate în cadrul Cercului de Pictură Hârtop.

Mecanismul licitației, care are loc pe Facebook: Fiecare fotografie cu lucrările copiilor conține descriere, precum și prețul de plecare. Se declară câștigătoare persoana care a licitat suma cea mai mare pentru lucrarea respectivă, prin comentariu direct sub fotografie (nu la postarea mare, care conține întregul album).

Data închiderii licitației: 5 iunie 2022, ora 23:59.

Detaliile privind locul de ridicare / metoda de livrare a lucrărilor licitate vor fi stabilite individual cu fiecare câștigător.

„Rugăm și oferim seriozitate în cadrul licitației. Vă mulțumim din suflet că ne sunteți alături în acest demers!” transmit membrii Cercul de Pictură Hârtop.

Foto credit: Cercul de Pictură Hârtop

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente