Copiii de la trei centre sociale au serbat 1 iunie la Hârja

Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” – Hârja a fost sâmbătă gazda activităților dedicate Zilei Internaționale a Copilului la care au participat beneficiarii a trei centre sociale pentru copii.

Evenimentul a început cu Sfânta Liturghie oficiată de Pr. Ilarion Mâță, directorul așezământului de la Hârja, și Pr. Marian Gliga, reprezentant al Asociației „Treime de Arhierei” din Bacău, informează Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

La finalul slujbei a fost prezentat Editorialul Centrului de zi pentru Copii – Hârja.

Intitulat „Lumina învierii”, editorialul cuprinde poezii, eseuri și picturi realizate de copiii centrului.

După Sfânta Liturghie, copiii cu vârste între 4-14 ani ai Asociației Wised Ong de la Dărmănești, reprezentată de Pr. Andrei Alixandrescu, și ai Asociației „Sf. Ilie” de la Poiana Sărată, reprezentată de Pr. Paroh Sinel Lăzărel au participat alături de copiii de la Centrul de zi „Sf. Dionisie Exiguul” – Hârja la un program recreativ.

Prima parte a avut loc în intervalul 10:00-12:00 a constat în jocuri educative, de cunoaștere, interacțiune și muncă în echipă.

Cea de-a doua parte, desfășurată între orele 13:00-15:00, a cuprins jocuri recreative.

Centrul de zi pentru copii „Sf. Dionisie Exiguul” – Hârja are ca scop dezvoltarea unor programe de terapie ocupațională, activităţi recreative, activități menite să promoveze relațiile sociale, reintegrarea comunitară, socializarea și petrecerea timpului liber într-un mod util și plăcut.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

 

Comentarii Facebook


Știri recente