Copiii de la școala de vară a unei parohii din Botoșani au învățat cum să reacționeze în situații de urgență

În cadrul misiunii de informare desfășurate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani, mai mulți copii din școlile de vară au învățat de la pompierii botoșăneni cum să reacționeze în cazul unei situații de urgență.

Una din școlile de vară la care au mers reprezentanții ISU a fost  „Colț de rai”, organizată de Parohia „Sfântul Cuvios Antonie cel Mare” din municipiul Botoșani.

Copiii au învățat cum să acorde primul ajutor, cum să se comporte în diferite situații de incendiu, inundații, cutremur sau când descoperă muniție rămasă neexplodată.

Misiunea copiilor a fost să salveze un ursuleț de pluș pe care l-au cărat într-un traseu ce cuprindea un tunel, tobogan, trecerea printre jaloane, iar la final stingerea unui incendiu imaginar.

La finalul celor două zile în care i-au învățat pe copii cum să procedeze într-o situație de urgență, reprezentanții ISU, au împărțit participanților materiale informative din cadrul campaniilor naționale „R. I. S. C. – Renunță! Improvizațiile Sunt Catastrofale!”, „Nu tremur la cutremur!” și „Ai grija la cea mai mare grijă – siguranța copilului tău!”.

Sursă foto: ISU Botoșani

Comentarii Facebook


Știri recente