Copii şi tineri în pelerinaj la mănăstirea Timişeni

Vineri, 6 martie 2015, peste 100 de copii şi tineri de la Centrul de reeducare al minorilor din Buziaş, Centrul de plasament şi Şcoala specială „Constantin Păunescu” din Recaş, însoţiţi de educatori, profesori şi asistenţi sociali au realizat un popas duhovnicesc la mănăstirea Timişeni.

De peste 20 de ani, a devenit tradiţie ca în perioada Postului Mare, sute de copii de la centrele de plasament şi de la şcolile speciale din judeţul Timiş, să participe cu multă bucurie la un pelerinaj de suflet menit să le descopere bucuria întâlnirii cu Dumnezeu la această vatră monahală bănăţeană care este Mănăstirea Timişeni Şag.

„Suntem la peste a 20-a ediţie când tineri de la aşezămintele sociale din Recaş şi Buziaş au poposit la Mănăstirea Timişeni. Tot ceea ce înseamnă trăire duhovnicească, trăire care se manifestă prin dragoste faţă de semeni se exprimă şi din punct de vedere al purtării de grijă, al întâmpinării celui ce este în nevoie şi necaz. Aceşti tineri, care într-un fel sunt lipsiţi de dragostea semenilor lor, totuşi într-o mănăstire binecuvântată de Dumnezeu se pot împărtăşii de această bucurie din partea maicilor şi a părinţilor care vieţuiesc aici. Nu întămplător şi pentru faptul că Biserica noastră gândeşte misiunea ei şi în acest an al misiunii din parohii, tocmai în sensul de a ne apropia de cei care sunt în nevoi şi în necazuri”, a menţionat Arhim. Simeon Stana, exarhul mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Timişoarei, potrivit mitropolia-banatului.ro.

Întâlnirea a debutat cu săvârşirea unei slujbe de mulţumire în biserica nouă a mănăstirii cu hramul „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul”, săvârşită de un sobor de preoţi, iar elevii au susţinut un recital constând din cântece religioase, poezii, psalmi şi laude aduse Mântuitorului nostru Iisus Hristos. De asemenea, a fost rostit un cuvânt de învăţătură referitor la necesitatea formării copiilor şi tinerilor prin şcoală şi prin Biserică.

La final obşea mănăstirii condusă de monahia stavroforă Casiana Şimon a pregătit pentru copii şi tineri o agapă, dar şi cadouri constând în cruciuliţe şi iconiţe. „Mănăstirea ca de altfel şi parohia vine cu acest mesaj dintotdeauna prin care noi creştinii în această dragoste şi întrajutorare frăţească reuşim ca dincolo de împlinirea acestor nevoi să privim spre bucuriile împărăţiei. Vom sprijini constant, în fiecare an această acţiune primind în mijlocul nostru pe aceşti copii şi tineri, care la un moment dat şi iată, temporar sunt în situaţia de a avea nevoie de mai mult sprijin, de ajutor şi mai ales de dragoste frăţească”, a precizat pr. Cristian Pavel, consilier la sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei Timişoarei.

Comentarii Facebook


Știri recente