Copii și tineri din parohia Husasău de Criș în tabără la Mănăstirea Izbuc

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofroniie, Episcopul Oradiei, în perioada 28 – 31 iulie 2014, un număr de 24 de copii și tineri din parohia Husasău de Criș, Protopopiatul Oradea, cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani, au participat, la Mănăstirea Izbuc din județul Bihor, la Tabăra de creație religioasă „Bucuria de a fi creștin”. Tabăra a fost organizată de Parohia Husasău de Criș în colaborare cu Mănăstirea Izbuc, după cum ne-a precizat Pr. Silviu Dobai.

„Pe lângă programul obișnuit de tabără, cu jocuri și activități recreative, copiii au participat la Sfânta Liturghie dimineața și la rugăciunea de seară. Suntem la prima ediție în organizarea unei astfel de tabere, dar cu ajutorul lui Dumnezeu, cu binecuvântarea Chiriarhului nostru și prin îngăduința Preacuviosului Părinte Arhimandrit Mihail Tărău, starețul Mănăstirii Izbuc, ne exprimăm dorința de face din această experiență duhovnicească o tradiție” a amintit Părintele Ioan-Mircea Ghitea, organizatorul taberei.

Activitățile taberei au avut în centru atelierul de pictură, coordonat de pr. Ioan-Mircea Ghitea, confecționarea de metanii și cruciulițe, vizionarea în fiecare seară a unui film cu tematică religioasă și organizarea de jocuri de tabără și cunoaștere.

Copiii și tinerii au devenit dornici de a se ruga și a se juca împreună, legând frumoase prietenii. Fiecare zi a început și s-a încheiat cu rugăciune, iar în seara zilei de miercuri, 30 iulie, copiii și tinerii participanți s-au spovedit, iar la Sfânta Liturghie din ziua de joi s-au împărtășit. La finalul taberei, micii creștini din Husasău de Criș au susținut un mic concert de pricesne îmbrăcați în port național specific zonei din care provin, în Paraclisul de iarnă, la trapeză și la Izvorul tămăduitor al Mănăstirii Izbuc.

Tinerii prezenți în tabără s-au arătat deosebit de încântați și mulțumiți de programul la care au participat și și-au exprimat încă de pe acum dorința de a veni din nou și în vara anului ce vine în tabără la Sfânta Mănăstire Izbuc.

Comentarii Facebook


Știri recente