Copii și bătrâni sprijinți de Asociația Vasiliada – Târgu Jiu

Proiectul „Motivat, Altruist, Responsabil și Eficient” – M.A.R.E., implementat de Asociația Vasiliada, filiala Târgu Jiu, ONG patronat de Mitropolia Olteniei, a intrat într-o nouă etapă. Astfel, tinerii Centrului de Resursă de Voluntari au participat la un training constând în două module: Voluntariat și Implicare activă în domeniul social, după cum a precizat Gheorghe Cioiu.

La finalul celor două module, tinerii au avut posibilitatea să își exprime creativitatea și dorința de a-și sprijini semenii aflați în nevoie printr-o serie de activități folositoare. Astfel, implicarea loc activă și ideile lor inovatoare au dus la rezultate deosebite, prin care peste 90 de beneficiari indirecți au primit sprijinul de care aveau nevoie. Dintre aceștia, 17 copii internați la Secția de Pediatrie a Spitalului Municipal din Târgu Jiu au fost implicați de voluntarii Asociației Vasiliada – Târgu Jiu în activități artistice, în cadrul cărora au desenat, 37 de elevi integrați în două Centre de zi, „Sfântul Vasile cel Mare” și „Iasomia” și 20 de vârstnici din Centrul Magnolia au desfășurat activități de art – terapie, 17 elevi cu deficiențe multiple de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă au desfășurat, la rândul lor, cu sprijinul voluntarilor, activități de terapie ocupațională.

Proiectul „Motivat, Altruist, Responsabil și Eficient” – M.A.R.E., implementat de Asociația Vasiliada – Târgu Jiu, cu sprijinul municipiului Târgu-Jiu și al Consiliului Local Târgu-Jiu. Prin implementarea acestui proiect se dorește înființarea unui centru de voluntariat menit să contribuie la dezvoltarea atitudinii civice a tinerilor. Tinerii implicați vor fi instruiți și vor dobândi experiență în voluntariat, având astfel posibilitatea de a se exprima și implica în rezolvarea problemelor comunității.

Comentarii Facebook


Știri recente