Copii din Basarabia în tabără la Săvineşti

În perioada 13-22 iulie, 13 copii din parohiile Mitropoliei Basarabiei participă, alături de numeroşi tineri din judeţul Neamţ, la Tabăra de vară „Aripi de înger”, care se desfăşoară la Săvinești, lângă municipiul Piatra Neamț. Copiii fac parte din grupul de voluntari Young Diaconia din cadrul Misiunii Sociale `Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei, informează „Ziarul Lumina”.

Tabăra este organizată pentru al zecelea an de către Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești. Proiectul social-educativ are drept scop dezvoltarea legăturilor de prietenie a copiilor din România și Republica Moldova. Tabăra `Aripi de înger” își propune să încurajeze copiii să dezvolte relații de prietenie noi, să-şi dezvolte abilitățile de comunicare și să-și petreacă o parte din vacanța lor în mod plăcut și constructiv. Un alt obiectiv al acestei tabere este dedicat catehezei. Participanții au posibilitatea să învețe despre importanţa sfintelor icoane ale Bisericii noastre și despre rolul acestora în cultul ortodox. De asemenea, în cadrul taberei copiii primesc și o educație artistică. Tinerii învață despre armonia cromatică, despre frumos și artă ca formă de exprimare a emoțiilor.

Misiunea Socială „Diaconia“ a Mitropoliei Basarabiei este o structură eparhială, care dezvoltă programe la nivel central și sprijină inițiativele parohiale. Unul dintre obiectivele programelor parohiale este susținerea copiilor aflați în dificultate. O altă componentă este implicarea copiilor și a tinerilor în activități de voluntariat într-o societate activă și ghidată de valorile creștine. „Diaconia” este structura socială a Mitropoliei Basarabiei care activează pe întreg teritoriul Republicii Moldova din anul 2001. Organizația este membru al Federației Filantropia a Patriarhiei Române și al Alianței ONG-urilor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei. Misiunea Socială `Diaconia” promovează păstrarea valorilor pentru o societate activă și ghidată de valorile creștine. Valorile organizației sunt: credinţa, dragostea de aproapele, corectitudine, responsabilitate, perseverenţă, solidaritate.

Comentarii Facebook


Știri recente