Copii de la Centrele de plasament și școlile speciale din Recaș și Buziaș în vizită la Mănăstirea Timișeni- Șag

150 de copii de la la centrele de plasament și de la școlile speciale din județul Timiș au vizitat joi, 6 martie, Mănastirea Timișeni-Șag, una dintre cele mai reprezentative așezăminte monahale ale Arhiepiscopiei Timișoarei.

Și în acest an, un număr mare de copii și tineri de la Centrul de plasament și Școala specială „Constantin Păunescu” din Recaș și Centrul de reeducare al minorilor din Buziaș, au fost pentru câteva ore oaspeții măicuțelor de la mănăstirea din apropierea Timișoarei. Însoțiți de educatori, profesori și asistenți sociali, cei mici au participat în biserica mare a mănăstirii cu hramul „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” la o slujbă de mulțumire adusă lui Dumnezeu, oficiată de Arhim. Simeon Stana, exarhul mănăstirilor din cuprinsul eparhiei și de Protos. Mihail Duma, duhovnicul mănăstirii. Alături de aceștia, au luat parte la slujbă și pr. Zaharia Pereș, consilier cultural la Centrul eparhial și stavrofora Casiana Șimon, stareța mănăstirii, după cum ne-a transmis George Giurgiu.

În continuare, Arhim Simeon Stana a adresat un cuvânt de învățătură celor prezenți referitor la însemnătatea și frumusețea rugăciunilor pe care Biserica le-a rânduit pentru perioada Postului Mare, ce trebuiesc însă încununate de Sfânta Taină a Mărturisirii și Sfânta Taină a Euharistiei.

Din partea Centrului eparhial din Timișoara, pr. Zaharia Pereș, consilier cultural a transmis celor prezenți binecuvântarea Înaltpreasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului și gândurile de bine ale Preasfințitului Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, precum și îndemnul de a urma exemplelor morale și duhovnicești pe care Biserica ni le pune înainte prin sfinții săi. La finalul întâlnirii, copii și tinerii au susținut un recital de cântece și poezii religioase, iar apoi au luat parte la agapa oferită cu multă generozitate prin grija stavroforei Casiana Șimon, stareța mănăstirii și a întregii obști de maici.

Vizitele micilor pelerini la mănăstirile și lăcașurile de cult bănățene au devenit o frumoasă tradiție în Arhiepiscopia Timișoarei, acestea având loc în fiecare an în perioada Postului Mare. Pe lângă aceste pelerinaje, de mai bine de 20 de ani, Centrul eparhial din Timișoara organizează mai multe activități și programe în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș în sprijinul copiilor nevoiași, dar și cu Centrul de reeducare al minorilor din Buziaș.

Comentarii Facebook


Știri recente