Copii de pe ambele maluri ale Prutului s-au bucurat de Tabăra „Dăruind vei dobândi” de la Filioara

Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Filioara, județul Neamț a găzduit, în perioada 27-29 iunie, a XIX-a ediție a Taberei de Creație „Dăruind vei dobândi”. Tabăra a primit în a doua zi vizita copiilor din Palanca, un sat de dincolo de Prut. ASCOR Iași s-a implicat în organizare și a desfășurat programul de cateheză pentru tineri Caravana ASCOR.

Noutatea ediției din acest an a taberei a fost seria de ateliere biblice finalizate cu daruri în cărți creștine oferite de ASCOR Iași. Atelierele și premiile au făcut parte din Caravana ASCOR, care are ca temă Pe urmele Prietenului tuturor. Campania își propune să organizeze ateliere de cateheză prin lectură, pentru a le arăta copiilor că sfinții sunt prietenii lui Dumnezeu și că fiecare este chemat să devină prieten al lui Hristos

În a doua zi de tabără copiilor din parohie li s-a alăturat un grup de tineri din Palanca, Episcopia Basarabiei de Sud. Ei au avut împreună o mulțime de activități: au creat rame foto, au participat la un atelier de lucru în echipă, unul de dicție, unul de muzică folk și unul de comunicare și au ascultat o poveste la atelierul „Spune-mi o poveste pentru suflet“.

După Vecernia hramului parohiei, copiii de pe cele două maluri ale Prutului au luat împreună cina și au vizitat  Mănăstirile Văratec și Agapia.

,,Dacă primele zile au fost axate pe teme apropiate de nevoile celor aproximativ 100 de tineri participanți, cea de a treia zi a fost o zi dedicată jocurilor”, a declarat Părintele Paroh Dumitru Irina. „Ziua s-a încheiat cu un foc de tabără unde copiii au cântat, au dansat și și-au luat rămas bun de la oamenii cu care au petrecut câteva zile frumoase împreună!”

El a mulțumit Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor, părintelui Arhimandrit Nicodim Petre și voluntarilor ASCOR Iași. Coordonatorii din partea ASCOR Iași ai taberei au fost anul acesta  Iulian Tomeac și Grigorie Pîjin. Organizația studenților creștini ortodocși a fost implicată în organizarea taberei începând de la prima ediție.

Foto credit: ASCOR Iași

Comentarii Facebook


Știri recente