Coordonatorul Sectorului economic-financiar al Patriarhiei Române a fost distins cu Ordinul Sf. Cuv. Ioan Iacob

Domnul Aurel Drăguș, consilier patriarhal coordonator la Sectorul economic-financiar al Patriarhiei Române, a primit joi, 24 martie, Ordinul „Sf. Cuv. Ioan Iacob de la Neamț, Noul Hozevit” pentru mireni.

Distincția i-a fost înmânată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. Ceremonia a avut loc la Palatul Patriarhiei, în finalul Ședinței de lucru a Permanenței Consiliului Național Bisericesc.

Domnul Aurel Drăguș a transmis mulțumiri Patriarhului Daniel pentru distincția primită, exprimându-și totodată recunoștința pentru toată purtarea de grijă arătată de Preafericirea Sa de-a lungul anilor.

La începutul lunii martie, domnul Aurel Drăguș a împlinit 15 ani de activitate în Patriarhia Română. A fost revizor contabil, contabil șef, apoi consilier patriarhal coordonator al Sectorului economic-financiar. Este originar din comuna Bordești, județul Vrancea și are vârsta de 62 de ani. Fiind licențiat în Finanțe-Bănci, a lucrat în trecut la Ministerul Comerțului, iar pentru 8 ani de zile a fost vicepreședinte al Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR).

Ordinul „Sf. Cuv. Ioan Iacob de la Neamț, Noul Hozevit” a fost aprobat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în ședința de lucru din 16 decembrie 2021 și este destinat în principal scriitorilor creștin-ortodocși, bibliotecarilor și monahilor cu viață aleasă, precum și susținătorilor pelerinajelor, ai vieții monahale și promotorilor de literatură creștin-ortodoxă.

Foto credit: Basilica.ro / Aurelian Iftimiu și Palatul Patriarhiei / Pr. Codruț Marian Toader

Comentarii Facebook


Știri recente

Muzeu băcăuan dedică o expoziție Mănăstirii Bogdana de pe Valea Trotușului, unde a fost stareț Sf. Teodosie de la Brazi

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a inaugurat joi expoziția foto-documentară „Istorie, Sfințenie și Moștenire: Mănăstirea Bogdana”. Au fost expuse fotografii, manuscrise, documente, obiecte liturgice și de cult și icoane, precum și…