Cooperare româno-germană în domeniul îngrijirii vârstnicilor

O delegație a Episcopiei Sălajului, condusă de Episcopul Petroniu, a efectuat în perioada 6-9 octombrie o vizită în Neuendettelsau, landul Bavaria, la invitația fundației Diakonia.

Schimbul de experiență în domeniul îngrijirii persoanelor vârstnice a fost scopul principal al vizitei, între Eparhia Sălajului și fundația germană existând o colaborare susținută în domeniul social.

Delegația din România a vizitat mai multe clinici pentru persoane vârstnice, un gimnaziu precum și mai multe biserici din Schwäbisch Hall și Neuendettelsau pentru a se familiariza cu sistemul diaconal implementat în instituția germană, informează Mitropolia Germaniei.

Evenimentul central al vizitei l-a constituit conferința pastorală de la Neuendettelsau axată pe tematica îngrijirii duhovnicești a persoanelor vârstnice.

La conferința din data de 9 octombrie a participat Mitropolitul Serafim al Germaniei, Episcopul Petroniu împreună cu delegația eparhială, Dr. Matthias Hartmann, rectorul fundației Diakoneo și alți membri ai instituției germane.

După cuvântul de salut al rectorului Matthias Hartmann, ierarhii români au luat cuvântul, fiecare apreciind importanța atenției pe care Biserica trebuie să o acorde persoanelor vârstnice, atât în plan pastoral cât și în ceea ce privește ajutorarea lor în viața de zi cu zi.

Conferința a continuat cu patru prelegeri care au pus în lumină valorile comune ale creștinilor evanghelici și ortodocși în grija față de semeni. S-a adus în atenție, pe lângă îngrijirea de ordin medical, latura sacramentală a relației dintre duhovnic și persoana aflată în etate.

Vizita delegației sălăjene, condusă de Episcopul Petroniu va fi urmată de cea de-a cincea consultație teologică ortodoxă-luterană pe tema diaconiei, care va avea tema: „Biserica slujitoare – provocări și așteptări”.

Întâlnirea se va desfășura la Oradea în 19-23 mai 2020.

Fundația Diakonia are parteneriate filantropice cu Arhiepiscopiile Clujului, Sibiului și Tomisului, precum și cu Mitropolia Germaniei.

Foto credit: Mitropolia Germaniei

Comentarii Facebook


Știri recente