Cooperare între Biserică și autorități pentru sprijinirea sinistraților

Comisia eparhială pentru coordonarea acțiunilor umanitare aduce la cunoștință faptul că, în data de 19 septembrie a.c., în localitățile afectate de inundațiile din 11-12.09.2013, s-au desfășurat următoarele activități de întrajutorare:

Parohiile „Sf. Ana” – Galați, „Sf. Gheorghe”- Tecuci, Independența, Condrea, Ivești I, Bucești, Drăgănești și Șerbănești au organizat mai multe transporturi cu ajutoare (cereale, alimente de primă necesitate, pături și obiecte igienico-sanitare) în localitățile Cudalbi I, Cuca, Pechea și Costache Negri din Protoieria Covurlui, valoarea produselor ridicându-se la suma de fiind de 15.300 lei, după cum informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Parohiile Măcișeni și Roșcani din Protoieria Tg Bujor, au fost sprijinite material de parohiile Rădești, Moscu, Băneasa, Bălășești, Bursucani, Berești Târg, Balintești, Cristești, Slivna, Fundeanu și Nicopol, valoarea ajutoarelor oferite fiind de 13.050 lei.

La acestea se adaugă și transportul umanitar organizat de credincioși din municipiul Onești, jud. Bacău, în valoare de 3.000 lei.

Valoarea ajutoarelor materiale acordate în această zi se ridică la suma de 31.350 lei.

Amintim și faptul că 12 preoți din Protoieria Tecuci s-au aflat în fruntea echipelor de voluntari din parohiile lor care, în solidaritate cu persoanele greu încercate, au participat la acțiunea de îndepărtare a efectelor viiturii de apă și nămol din curțile și casele afectate.

În aceeași zi, la Centrul eparhial din Galați, în prezența ÎPS Arhiepiscop Casian și a dlui prefect Emanoil Cătălin Bocăneanu, a avut loc întrunirea membrilor Comisiei eparhiale și a reprezentanților Comandamentului Județean pentru Situații de Urgență. În cadrul acesteia s-a constatat că baza de date a Arhiepiscopiei Dunării de Jos, transmisă din teritoriu de către preoții și protoiereii din localitățile sinistrate, coincide cu cea a Prefecturii Galați, în privința numărului de persoane și a caselor grav afectate.

În cadrul Comisiei eparhiale s-a hotărât organizarea, în perioada imediat următoare, a unui transport cu rechizite și articole de îmbrăcăminte pentru cei 550 de copii din zonele sinistrate, oferit de către Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Totodată, menționăm că în contul RO33RNCB0141032864090007, special deschis de Arhiepiscopia Dunării de Jos la BCR Galați pentru persoanele sinistrate, s-a primit din partea Episcopiei Oradiei suma de 25.000 lei.

Arhiepiscopia Dunării de Jos mulțumește, cu recunoștință, tuturor donatorilor și voluntarilor care s-au implicat și se vor implica cu devotament în acțiunile umanitare, social-filantropice și de solidaritate cu victimele calamităților provocate de inundațiile de la mijlocul săptămânii trecute, din județul Galați.

Comentarii Facebook


Știri recente