Convertirea la Ortodoxie a unei tinere familii în Uppsala, Suedia

La sfârșitul acestei săptămâni, în zilele de 17 și 18 octombrie 2015, Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Europei de Nord, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Ortodoxă română din orașul suedez Uppsala, după cum informează episcopiascandinavia.se. Cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Macarie a oficiat sâmbătă, 17 octombrie 2015, în biserica parohială, Sfânta Liturghie şi Taina Sfântului Botez pentru o tânără familie mixtă americano-suedeză care timp de șase ani s-a pregătit pentru a intra în Biserica Ortodoxă. A doua zi, duminică, 18 octombrie 2015, după Sfânta Liturghie, Episcopul Europei de Nord a oficiat Taina Cununie pentru tinerii Matthew și Åsa, care au primit sâmbătă Taina Sfântului Botez. Ierarhul le-a oferit o icoană a Maicii Domnului și alte daruri constând în cărți și piese tradiționale românești pentru noua lor casă.

În cuvântul său de învățătură, Preasfințitul Macarie explicând pericopa evanghelică duminicală a Învierii fiului văduvei din Nain mărturisind că tinerii care au primit Taina Botezului şi a Cununiei au fost ridicați de Hristos, asemenea tânărului din Nain, din moartea păcatului și din bezna morții.

Matthew a mărturisit următoarele: „Astăzi eu și familia mea am fost botezați. Aceasta marchează finalul unei călătorii de șase ani pe care am parcurs-o împreună, apropiindu-ne de Ortodoxie. A fost o călătorie lungă, am avut și multe dificultăți, precum și multe întrebări însă în final am găsit o comunitate în care ne simțim cu adevărat acceptați, având șansa să întâlnim și alți creștini, care au devenit ortodocși imediat după naștere. Faptul că am fost bine primiți în comunitatea aceasta este minunat. Nu este întotdeauna ușor să găsești o asemenea comunitate, așa că sunt foarte fericit pentru acest lucru și, de asemenea, sunt fericit să găsesc în final o Biserică ce va rămâne neschimbată și atunci când copilul meu va ajunge la maturitate. Nu este o Biserică ce se schimbă cu trecerea anilor, ci rămâne fidelă și păstrează esența credinței. Lucrul acesta ne va da tărie, mie și familiei mele și copiilor noștri pe care vrem să îi creștem întru credința creștină. Prin urmare, suntem foarte fericiți că în cele din urmă ne-am putut alătura unei comunități unde lucrul acesta va fi posibil. Suntem cu adevărat fericiți și binecuvântați că am putut primi Taina Sfântului Botez și acum suntem pregătiți să începem o viață nouă.”

Părintele paroh Dan-Virgil Păcurar a adus mulțumire Preamilostivului Dumnezeu pentru darurile revărsate asupra comunității românești din Uppsala, iar Preasfinţitului Părinte Macarie i-a mulțumit pentru catehezele pe care le-a susținut în ultima vreme pentru tânăra familie convertită la Ortodoxie și pentru încununarea ostenelilor misionare, prin Sfintele Taine săvârșite la acest sfârșit de săptămână în biserica parohială din Uppsala.

La final, Preasfinţitul Părinte Macarie i-a binecuvântat şi i-a încurajat pe credincioșii prezenţi.

Comentarii Facebook


Știri recente