Continuă lucrările la biserica Sf. Ap. Toma din Melbourne. Au fost aşezate pe poziţie panourile de ciment

Lucrările la biserica „Sfântul Apostol Toma” din Melbourne continuă într-un ritm susţinut. Sâmbătă, 8 iunie 2019, au fost aşezate pe poziţie panourile de ciment.

Panourile au fost proiectate și executate, conform instrucțiunilor tehnice de rezistență, cu ajutorul și expertiza tehnică a inginerilor specialiști, unii dintre ei fiind enoriași ai parohiei.

În acelaşi timp, se lucrează şi la execuţia structurii de metal.

„În funcție de timpul de execuție a structurii de metal care va asigura atât ranforsarea panourilor de ciment cât și forma acoperișului și a turlei bisericii, conform graficului, nădăjduim ca la sfârșitul lunii iunie să fie făcută montarea structurii metalice și apoi acoperirea construcției”, a declarat pentru basilica.ro Părintele paroh Marian Dincă.

Cei care doresc să contribuie la finalizarea lucrărilor pot efectua donaţii aici.

Piatra de temelie a noului lăcaş de cult a fost aşezată de Episcopul Mihail al Australiei şi Noii Zeelande în data de 27 decembrie 2018.

Parohia „Sfântul Apostol Toma” din Melbourne a fost înfiinţată în anul 2008, iar în ultimii ani slujbele au fost oficiate într-un Paraclis.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Australiei şi Noii Zeelande

Comentarii Facebook


Știri recente

Pe scurt: 7 domnitori români filantropi

Pentru că suntem în Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români vă aducem în atenție 7 domnitori români și principalele lor realizări pentru care au rămas în istorie drept filantropi. 1. Sfântul Neagoe Basarab Sfântul Domnitor…

Hram la Huşi închinat Sfintei Chiriachi

Catedrala din Huşi îşi va serba marţi hramul închinat Sfintei Chiriachi, fecioara care a primit moarte martirică în timpul împăratului Diocleţian. Liturghia din data de 7 iulie va fi oficiată de Arhiepiscopul Ioachim al Romanului…