Consultaţii medicale gratuite pentru persoane defavorizate din Arad

Cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății joi, 07 aprilie 2016, în cadrul Cabinetelor Medicale „Sfinții Doctori fără de argint Cosma și Damian” din cadrul Arhiepiscopiei Aradului, au fost acordate mai multe consultaţii gratuite unor persoane defavorizate din Arad, informează Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului. Activitatea medicală voluntară a fost întreprinsă de dr. Călin Popa.

„Cu această ocazie a fost inaugurată și aparatura medicală primită la cabinete, un ecograf mobil, atât de necesar consultațiilor făcute în cadrul eparhiei, în parohiile sărace. Beneficiarii serviciilor medicale gratuite efectuate aici, sunt persoane vulnerabile din municipiul Arad și nu numai, persoane cu handicap, persoane în vârstă care nu au nici un venit sau care au o pensie mica, pensie socială, familii cu mai mulți copii, persoane fără loc de muncă, persoane de etnie romă și alții.” – a precizat părintele Gabriel Mariș consilier social al Arhiepiscopiei Aradului.

Cabinetele medicale ale Arhiepiscopiei au fost amenajate şi date în folosinţă în anul 2003, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, ca urmare a solicitărilor tot mai frecvente primite la Centrul Eparhial din partea persoanelor defavorizate pentru consultaţii, tratamente medicale şi medicamente. Din 2013 funcționează în parteneriat cu Asociația AMFOR Arad și au ca scop oferirea de consultații medicale (6 specializări – medicina internă, pediatrie, medicina de familie, dermatologie hematologie, psihiatrie) și, cu sprijinul farmaciilor, distribuirea de medicamente pacienților (persoane provenite din rândul categoriilor defavorizate), toate aceste servicii oferindu-se în mod gratuit.

Comentarii Facebook


Știri recente