Constantin Brâncuși – omagiat în Protoieria Pitești

Cu binecuvîntarea Înaltpreasfințitului Calinic al Argeșului și Muscelului și implicarea directă a Biroului de Catehizare și Activități cu Tineretul, luni, 16 martie la Biserica cu hramurile ”Adormirea Maicii Domnului” și ”Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Găvana III, s-a oficiat slujba parastasului, la împlinirea a 58 de ani de la mutarea în veșnicie a marelui artist, Constantin Brâncuși, socotit a fi cel mai mare sculptor al secolului XX.

Lucrările sale se remarcă prin eleganța formei și utilizarea sensibilă a materialelor, combinând simplitatea artei populare românești cu rafinamentul avangardei pariziene. Verticalitatea, orizontalitatea, greutatea, densitatea cât și importanța acordată luminii și spațiului sunt trăsăturile caracteristice ale creației lui Brâncuși.

Opera sa a influențat profund conceptul modern de formă în sculptură, pictură și desen.

La eveniment au participat elevi din clasa a V-a și a VI-a de la Școala Gimnazială ”Matei Basarab” îndrumați de doamna director Elena Odă și doamna profesor Camelia Tomulescu, care au prezentat o mini expoziție cu lucrări în imagini inspirate din creația artistului gorjan.

Deasemenea,potrivit eparhiaargesului.ro, doamna profesor Camelia Tomulescu a prezentat mai multe aspecte din viața lui Constantin Brâncuși subliniind caracterul deosebit al operei marelui sculptor, activitatea desfășurată departe de țara sa natală.

În încheierea omagierii lui Constantin Brâncuși, copiii participanți la eveniment au primit un mic dar pentru efortul pe care cu dragoste l-au depus.

Comentarii Facebook


Știri recente